Programma Proteadag 2017

De PROTEADAG 2017 is zaterdag 26 augustus op nieuwe locatie: Camping De Wije Werelt in Otterlo, van 10:00 tot 17:00 uur.

Deze ontmoetingsdag is voor leden (nog geen lid meld je dan eerst even aan op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via het contactformulier op deze website).

Download via DEZE LINK onderstaande programma

Blokkenschema Proteadag 2017

Het programma voor de Proteadag 2017 ziet er weer veelbelovend uit. Hieronder kunt u lezen wat er zoal te doen is. Er is ook een blokkenschema van het programma voor de Proteadag en we raden jullie aan die van te voren even uit te printen en mee te nemen.

Vanaf 10 uur kunt u zich inschrijven en ontvangt iedereen een polsbandje. Kinderen krijgen een andere kleur afhankelijk van hun leeftijd, omdat er speciale activiteiten zijn voor kinderen tot 12 jaar (geboortejaar vanaf 2006) en van 12 jaar en ouder (geboortejaar 2005 of vóór 2005).

U kunt dan ook gelijk een leuke familiefoto laten maken. Verder staat (zolang de voorraad strekt) de hele ochtend koffie/thee en voor de kinderen limonade klaar. Dit wordt door ons verzorgd en is gratis. Om 11 uur zal de dag officieel geopend worden door onze voorzitter, Jelle Blanksma.

Gedurende de gehele dag zijn er weer professionele kapsters van Sheado om haar in te vlechten, te scheren en om vragen te beantwoorden. Natuurlijk ontbreekt de traditionele Afrikaanse markt niet en zijn er verschillende djembé workshops met Cheikh Diop.

Vanaf 11:30 starten de activiteiten:

• - Door alle kinderen kan de hele dag geknutseld worden met Ramona. Voor de kleintjes zal om 11:30 worden voorgelezen door Mylo Freeman, terwijl zij met ze gaat tekenen/schilderen. Verder kunnen kinderen zich laten schminken en is er een springkussen. Kinderen van 12 jaar en ouder kunnen om 14:00 meedoen aan een graffitiworkshop. Inschrijving vooraf (vanaf 10 uur bij de ontvangsttafel) is hiervoor verplicht, omdat er maximaal 30 kinderen kunnen deelnemen.
  • - Kinderen kunnen ook op het elektronische pannaveld voetballen. Hiervoor hebben we per leeftijdsgroep een uur gereserveerd.

5-7 jaar    11-12 uur

8-10 jaar  12-13 uur

11-12 jaar 13-14 uur

13-14 jaar 14-15 uur

15 +        15-16 uur

• - In de BROWN BEAUTY CORNER geeft vlogger en auteur van het Brown Beauty Boek, Benay Vaneese, om 11:30 een make-up workshop en verkoopt en signeert zij haar boeken. Daarna is er een natural hair workshop om 14:00 door de kapsters van Sheado.
  • - Dit jaar is er weer een zang workshop om 11:30 uur. Franka Insinger zal een Afrikaans lied aanleren.
  • - Voor de ouders zijn er twee inhoudelijke sessies:

Om 11:30 uur komt Hans Walenkamp, alias Rekel praten over adoptie & relaties, dit nav zijn boek ‘Wie kan er mijn geliefde zijn’. Hans Walenkamp heeft hiervoor aan oudere geadopteerden gevraagd of ze door hun adoptie belemmeringen ondervinden bij het aangaan van relaties. Het boek is na afloop te koop. Hij zal ook een aantal exemplaren meenemen van de bundel columns van REKEL met de titel 45 adoptiecolumns voor 45 jaar Wereldkinderen.

Om 14:00 is er een workshop over ‘Kinderen in de bovenbouw (basis)schoolleeftijd: pre-pubertijd of verwerking adoptie?’ Dit wordt een interactieve sessie die zal worden geleid door Caroline Visser, orthopedagoog van Basic Trust en Judith Blanksma, contextueel hulpverlener, coach jongvolwassenen en adoptiemoeder/ ervaringsdeskundige.

• - Om 17:00 uur gaan de kinderen van 12 jaar en ouder op pad met Rodrigo van Rutte, bekend van het TV programma Spoorloos en geadopteerd uit Colombia, voor een Beach Picknick en activiteit op de zandvlakte.

Voor de lunch hebben we ruim tijd ingedeeld. Er zullen verschillende kraampjes zijn. Eén met pannenkoeken en broodjes knakworst (voor de kinderen), één met braai, friet en wat sla en één met salades en broodjes.

Mocht u na het dagprogramma van Protea willen eten in het restaurant ‘De Houtzagerij’ dan is reserveren noodzakelijk, omdat er maar beperkt plaats beschikbaar is. Bij de snackbar kunt u wel zo terecht.

We hebben er zin in en hopen u te zien op Camping De Wije Werelt in Otterlo op 26 augustus 2017!!

Hartelijke groet,

Jelle Blanksma, Marleen van der Kooij en Gerritje Drost