Nieuws items

Goede start

Er zijn nog enkele plaatsen vrij bij de cursus ‘Goede start’, die dinsdagavond 19 september begint.  Sta steviger als opvoeder en wissel ervaringen uit met andere adoptieouders.

Voor meer informatie: https://adoptie.nl/adoptieouders/cursus-goede-start/

2017 overzicht

Zaterdag 26 augustus hebben wij een superleuke Proteadag gehad op de camping de Wije Werelt in Otterloo. Op de dag waren er in totaal 109 gezinnen met Zuid-Afrikaanse kinderen gekomen (niet allemaal tegelijkertijd, sommigen konden er maar een gedeelte vd dag zijn) en dat is dat een record!  Wat was het fantastisch om elkaar weer te ontmoeten, de kinderen te zien spelen, voetballen, zingen, op de djembé spelen. Heerlijk om ze te zien stralen met een Afrikaanse hoofdoek of een Zuid-Afrikaans voetbalshirt. Hun kunstwerken te zien van onder meer graffiti.
Verder hebben er ongeveer 75 gezinnen van de Proteadag een weekend hebben gemaakt door daarvoor of daarna één of meerdere nachten op de camping te blijven.

Tijdens het weekend zijn er ook verschillende dingen gebeurd, zoals survial met de oudere jeugd en verschillende bosspelen met de (jongere) kinderen. Wij zijn echt een vereniging voor en door adoptie ouders, want nog nooit hebben zoveel mensen zich ingezet om mee te helpen er een succesvolle dag/weekend van te maken. Waarvoor hartelijk dank!

2017 djembe2017 brown

We krijgen ook enthousiaste reacties op onze besloten facebookgroep, als je lid bent van Vereniging Protea kun je die ook bekijken. (Meer foto's, uiteraard de nieuwe groepsfoto en informatie over de Proteadag in 2018 volgen binnenkort.)

Vrijwilligers gezocht activiteiten rondom Proteadag

Nog een paar nachtjes slapen en dan is het… PROTEADAG!. En voor wie er gaat kamperen is het al een paar dagen eerder feest op camping de Wije Werelt in Otterlo.

Wij van het Proteadag Team zijn er helemaal klaar voor, maar hebben nog lang niet genoeg aanmeldingen van vrijwilligers die ons komen helpen.  Door de vakantie zijn jullie vast vergeten je op te geven, dus geven we jullie nog een kans om dit deze week nog te doen. Stuur even een mailtje naar Marleen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

We zoeken nog vrijwilligers voor:

1. Opbouwen van de markt, tenten en springkussen      8:00-10:00 uur
  2. Voetbal in pannaveld begeleiden

kids 11-12 jaar        13:00-14:00 uur

kids 13-14 jaar        14:00-15:00 uur

kids 15+                   15:00-16:00 uur

1. Helpen bij graffiti workshop                                             14:00-15:30 uur
  2. Meelopen met kinderen 12+ en Rodrigo                            17:00-18:30 uur
  3. Opruimen                                                                       17:00-18:00 uur

Voor de activiteiten op donderdag- en vrijdagavond zijn ook nog veel meer vrijwilligers nodig. Stuur hier voor een mailtje naar Janneke: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De vrijwilligers die nog nodig zijn:

1. Levend Stratego (10+)       donderdag 20:00 uur
  2. Film (12+)                             donderdag 21:00 uur
  3. Dierengeluidenspel (-12)   vrijdag 19:00 uur
  4. Film (-12)                              vrijdag 20:30 uur
  5. Survival (12+)                      vrijdag 20:00 uur

Oproep voor de kinderen

• Meld je aan bij Janneke Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor de survival op vrijdag vanaf 20:00 uur (kosten 8 euro, betalen voor 19:00 uur vrijdag 25 augustus).
  • Neem zelf een leuke DVD mee.
  • Zorg voor een zitzak, oude slaapzak, kussen of stoel voor de chill/bios tent.