Nieuws items

Zorgen voor getraumatiseerde adoptiekinderen

Stiching Adoptievoorzieningen in Houten heeft voor de cursus ‘Zorgen voor getraumatiseerde adoptiekinderen’ die begint op 23 april as, nog plaatsen vrij. Ouders krijgen handvatten om beter met heftig gedrag van hun kind om te gaan en om aan herstel te werken. Meer informatie en aanmelden

Proteadag 2018

In onze zoektocht naar een nieuwe camping voor de Proteadag 2018 zijn we uitgekomen bij camping de Paasheuvel in Vierhouten. Deze camping biedt een ruim veld en een grote hal voor de Proteadag. Er zijn groepsvelden om te kamperen, blokhutten, stacaravans en een safarikamp. Deze keer zal het kamperen centraal via Protea geregeld worden. Protea huurt alle faciliteiten voor het weekend van 31 augustus t/m zondag 2 september 2018.

De Proteadag zal op zaterdag 1 september 2018 plaatsvinden in en rond de Zonnehal.

Binnenkort verschijnt er op deze website meer informatie over tarieven en hoe men zich kan aanmelden. De Proteadag is een ontmoetingsdag voor leden met hun kinderen geadopteerd uit Zuid-Afrika. Leden worden dmv een nieuwsbrief geinformeerd zodra er meer bekend is.

2017 overzicht

Zaterdag 26 augustus hebben wij een superleuke Proteadag gehad op de camping de Wije Werelt in Otterloo. Op de dag waren er in totaal 109 gezinnen met Zuid-Afrikaanse kinderen gekomen (niet allemaal tegelijkertijd, sommigen konden er maar een gedeelte vd dag zijn) en dat is dat een record!  Wat was het fantastisch om elkaar weer te ontmoeten, de kinderen te zien spelen, voetballen, zingen, op de djembé spelen. Heerlijk om ze te zien stralen met een Afrikaanse hoofdoek of een Zuid-Afrikaans voetbalshirt. Hun kunstwerken te zien van onder meer graffiti.
Verder hebben er ongeveer 75 gezinnen van de Proteadag een weekend hebben gemaakt door daarvoor of daarna één of meerdere nachten op de camping te blijven.

Tijdens het weekend zijn er ook verschillende dingen gebeurd, zoals survial met de oudere jeugd en verschillende bosspelen met de (jongere) kinderen. Wij zijn echt een vereniging voor en door adoptie ouders, want nog nooit hebben zoveel mensen zich ingezet om mee te helpen er een succesvolle dag/weekend van te maken. Waarvoor hartelijk dank!

2017 djembe2017 brown

We krijgen ook enthousiaste reacties op onze besloten facebookgroep, als je lid bent van Vereniging Protea kun je die ook bekijken. (Meer foto's, uiteraard de nieuwe groepsfoto en informatie over de Proteadag in 2018 volgen binnenkort.)